Gräddfilspannacotta med löjrom

6  pers, ca 4 tim i kylen

  • 2 dl gräddfil
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 gelatinblad
  • salt och svartpeppar efter smak
  • 1 liten finhackad rödlök
  • 1 knippa hackad gräslök
  • 1 stor msk löjrom per person
  • dill, citron att dekorera med

Blötlägg gelatinet i kallt vatten ca 5 min. Värm grädden en aning i kastrull, tag bort från värmen, krama ur gelatinbladen och låt smälta ner i grädden. Låt svalna. Finhacka löken och blanda ner gräddfil och lök i grädden. Smaka av med salt och peppar. Fördela smeten i 6 portionsglas och ställ i kyl att stelna ca 4 timmar, täck  ev med plast (för att slippa lök-lukten i kylen).  Servering, toppa pannacottan med en stor matsked löjrom, garnera med dill och citron. Servera smörstekt brödskiva till. Pannacottan i sig, håller sig i kylen flera dagar men då skall inte löjrommen vara med.