Pannacotta med björnbär och mandelsmak

Björnbär passar extra bra med mandel

4 pers

Stelna i kyl minst 3 timmar

  • 3 dl vispgrädde
  • 3 msk socker
  • 1/2 vaniljstång
  • 1 gelatinblad
  • ca 2 dl färska björnbär
  • en liten bit mandelmassa att riva över

Blanda grädde, socker och den kluvna vaniljstången i en kastrull och koka upp. Tag bort från värmen och låt stå 10 min med lock. Blötlägg gelatinbladet i kallt vatten i 5 min. Koka upp gräddblandningen igen, drag bort från värmen, tag upp vaniljstången, skrapa ner alla små frön i blandningen. Krama ur gelatinbladet och låt gelatinet smälta i gräddblandningen. Häll upp i portionsformar som rymmer 1,5 dl. Ställ i kyl att svalna och stelna ca 3 timmar. Riv sedan lite mandelmassa över och fördela björnbär efter smak. Klarar sig fint i kylen minst ett dygn.

Tips: Rostad flagad mandel kan man också strö över!