Lättbakade baguetter

Lättbakade baguetter

Som alltid, godast nybakat!

2 – 3 små baguetter

Jäsning 8 – 9 timmar + 40 min

Ugn 250 – 275 grader ca 15 – 20 min

  • 1,5  tsk färsk jäst
  • 3 dl kallt vatten
  • 6,5 dl vetemjöl special eller vinjette vårvete
  • 1,5 tsk salt

Rör ut jästen i vattnet och tillsätt salt och allt mjöl, rör ihop till en lös deg. Ställ att jäsa täckt med plastfolie 8 – 9 timmar (eller över natten).

Sätt på ugnen, ställ in en plåt mitt i och en längst ner i ugnen. Häll ut degen på mjölat bakbord och dra ut den till en lång orm. Strö över lite mjöl och täck med  handduk. Låt jäsa ca 40 min. Dela sedan degen i tre delar, vrid dem ev och placera dem på bakplåtspapper på den varma övre plåten. Baka dem upptill i ugnen, släng in några isbitar på den undre plåten. Grädda 15 – 20 min tills de fått fin färg. Låt svalna på galler.