Mors Dags kaka med rabarber, kanel, socker och hallon

Mors Dags kaka med rabarber, kanel, socker och hallon

Rabarberkaka till mor som alla kan baka.

En kakform med löstagbar kant, ca 23 cm

Ugn 175 grader ca 1 timme

  • 5 – 6 rabarberstjälkar
  • 1 dl frysta hallon utan socker
  • 75 g smör
  • 3 dl socker
  • 2 ägg
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 4 tsk vaniljsocker
  • 1,5 dl filmjölk eller gräddfil
  • några msk kanel och strösocker till rabarbern

Sätt på ugnen. Smöra och bröa kakformen. Smält smöret i kastrull,tag bort från värmen,  rör i socker, ägg, mjöl, bakpulver, vaniljsocker och sist filen.  Häll i kakformen. Skär rabarberstjälkarna i skivor,  blanda socker och kanel i en plastpåse och skaka runt rabarberbitarna i påsen, häll sedan ut över kaksmeten. Strö över de frysta hallonen. Tryck ner rabarber och hallon lite lätt med en gaffel. Grädda nertill i ugnen,ca 50 – 60 min, prova med sticka. Godast lite varm och nybakad, kan också frysas. Vaniljsås är extra gott till!